Yegor Zabelov / Hypnotic accordion
KONCERT / Hudba – Ambient, Experimentální, Indie / Alternative

Yegor Zabelov / Hypnotic accordion

středa 16. října od 19:30
Studio Citadela, Praha
Vstupenky
od 400 do 500 Zobrazit ceny
prodej do 16. října

Základní vstupenka

Základní cena 400 Kč Koupit

vstupenka 1. řada

Základní cena 500 Kč Koupit

O akci

Jegor Zabelov je jedním z nejlepších hráčů na akordeon ve východní Evropě.

Zabelov se ve své tvorbě věnuje zkoumání možností nástroje, na který se specializuje, přičemž často naráží na jeho limity. Akordeon se v jeho rukou stává nástrojem k vytváření mystických zážitků a jeho vystoupení mají podobu hudebního rituálu.
Během několika posledních let se Zabelov zaměřuje na svou sólovou kariéru. Hudebník je častým hostem evropských festivalů jako Fusion Festival (Berlín), Vienna Accordion Festival, United Island of Prague, Moers Jazz Festival (Německo), Akkordion Akut Festival (Německo) a mnoha dalších.

Zástupce běloruské nezávislé hudební scény, Yegor Zabelov, je známý jako autor hudby pro filmy a divadelní představení. Jeho hudba je směsicí akordeonových zvuků s prvky avantgardních, jazzových a neoklasicistních postupů. Yegor Zabelov je ovlivněn americkým minimalismem – například skladbami Philipa Glasse, Steve Reicha, Michaela Nymana a dalších.

„Tento akordeonista, který pravděpodobně udrží koncertní sál v naprostém úžasu, jako to dokáže Colin Stetson, ..., vykouzlí na svém nástroji nasycené, neodbytné, ostré zvukové plochy. Živé nahrávky, které jsme dosud slyšeli, narušují veškeré předsudky o tom, jak by kapela vedená harmonikou měla znít" - Gigwise

"Zabelov nachází myšlenkovou mapu mezi tradiční hrou na akordeon a post-raveovými, beatless zvukovými plochami. Jeho hudba je důkazem síly představivosti. Nikdo si nedokáže představit, že by bylo možné vytvořit na akordeonu 'okolní hluky' podobné jako u Aphex Twina." - Louder Than War (hudební portál)

Pořadatel