Zuboly (HU)
KONCERT / Hudba – Folk / Country, Hip-hop / Rap, Worldmusic

Zuboly (HU)

úterý 12. listopadu od 20:00
Divadlo 29, Pardubice
Vstupenky
od 140 do 220 Zobrazit ceny
prodej do 12. listopadu
do zdražení 12 dní

Základní vstupenka

Základní cena 220 Kč Koupit

vstupenka pro držitele ISIC, IYTC, ALIVE, ZTP

prodej pouze na místě na základě předloženého průkazu

Základní cena 140 Kč

O akci

Broken etno, agrár hiphop, beatbox a zmutovaný jazz s popovou intoxikací – to jsou maďarští Zuboly, jedna z nejvtipnějších evropských kapel, která se po dlouhých osmi letech vrací do Divadla 29 s novým programem. Jediný koncert v ČR!

Béla Ágoston je enfant terrible maďarské hudební scény, který se mezi hudebními žánry pohybuje s mimikry chameleona a s obratností makaka. Mezi jeho nejpozoruhodnější projekty patří skupina Zuboly, která je od svého vzniku v roce 2005 hudební senzací nejen na maďarské nezávislé scéně. Na hudbu skupiny Zuboly se dá nahlížet jako na originální hudební rébus balancující na pomezí zdánlivě vzdálených žánrů se vzrušující hravostí, nadhledem a nezaměnitelným humorem. Jejím základním tvůrčím principem je stylová a žánrová všežravost. Zuboly geniálně kombinují maďarský folklór s hiphopem, využívají řady parafrází z popmusic, jazzu, rocku i z oblasti klasické hudby, mísí prvky tradiční romské taneční hudby se současnou dance music, využívají citace z filmové hudby nebo notoricky známé melodie z rockové historie.

V textech se vedle maďarštiny, objevuje němčina, angličtina nebo dokonce i čeština v písni Oxigén parafrázující skladbu J. M. Jarreho. Ve skladbách Zuboly je vše neobyčejně vtipně přetaveno, zrecyklováno a rafinovaně pospojováno tak, že při poslechu jejich písní si chvíli nejsme jisti, zda posloucháme podivné cover verze songů Chrise Isaacka nebo Michaela Jacksona, hity od The Clash nebo Queen naroubované na maďarskou lidovku nebo romskou píseň, z níž se vyklube parafráze na árii z Dona Giovanniho. Skupina Zuboly vedle svých starších songů představí nový program, který by měl v listopadu vyjít na vinylovém dvojalbu. 

Více informací

https://linktr.ee/zuboly