Toskánský večer v Asadu
pátek 25. dubna od 18:00Asado grill, Olomouc
Předprodej byl ukončen
Toskánsko je malebný region ve střední Itálii, proslulý svými zvlněnými kopci, vinicemi, olivovníky a středověkými městy. Místní kuchyně je plná chutí, a každé sousto i pohled do krajiny vás nutí zpomalit a jen být. Toskánsko není jen místo – je to pocit.
Přijďte si užít jedinečný večer plný chutí a skvělého vína na jedinečnou degustaci do restaurace Asado Grill. Vinařství Terre del bruno se zrodilo z popela starobylé vesnice Pogni, která se nachází v srdci Chianti, nedaleko města Marcialla (mezi Firenze a Sienou). Dnes vedou podnik bratři Diddiové a jejich matka Lorella. Gianmarco Diddy vás osobně potěší svou návštěvou a prezentací svého skvělého portfolia.
Toskánské menu
Aperitiv
Spumante Rosé Brut, Due Valli
Předkrm
Albóre, Toscana bianco 2023, IGT
Ceviche z platýze, avokádo, jalapeňos papričky, nachos
Mezichod
Albóre, Toscana Bianco 2023, IGT
Hovězí tataki z novozélandské hovězí svíčkové s omáčkou tamari, salsa z čerstvých bylinek
Mezichod
Chianti Riserva Falacia, Magnum 2022, DOCG
Hovězí striploin, hlíva královská, hořčičné semínko, křepelčí vejce, cornichons
Hlavní chod
Messaia Supertuscan, Magnum 2019, IGT
Surf and turf (hovězí steak s kreveto) , parmazánové grenaille s pažitkou a podmáslím, velouté
Vstupenky
Cena vstupenky je pro jednu osobu. Možnost zakoupení vstupenky s vinným párováním. Podle počtu zakoupených vstupenek k vám přiřadíme velikost stolu
O restauraci
Naše restaurace je místem, kde se snoubí výjimečné jídlo, elegantní prostředí a nezapomenutelná atmosféra. Ať už plánujete setkání s obchodním partnerem, pracovní oběd s kolegy, rodinnou oslavu, nebo dokonce svatební hostinu, u nás vás vždy přivítá moderní a stylový design, vlídná a profesionální obsluha a samozřejmě pestrá nabídka výtečných pokrmů a nápojů.
Kdo u nás vaří?
Šéfkuchař Michal Duračka je srdcem naší kuchyně. Vaření ho fascinovalo už od dětství, a tak nebylo překvapením, že si tuto vášeň zvolil jako svou profesi. V šestnácti letech nastoupil na střední školu v Otrokovicích, kde se vyučil kuchařem. Po ukončení studií nabíral zkušenosti v zahraničí – začínal v německých Cáchách v restauraci zaměřené na středomořskou kuchyni. Následně působil jako sous chef ve vyhlášeném steakhousu, rovněž v Cáchách. Další profesní kapitolu strávil v Anglii, kde vedl typickou lokální restauraci poblíž Cambridge.
Po návratu do České republiky Michal pracoval v Interhotelu Zlín a později zamířil do Olomouce, kde se stal součástí týmu Opera Gastro Group. Poslední dva roky stojí u zrodu konceptu restaurace Asado Grill, kde uplatňuje své bohaté zkušenosti a vášeň pro grilování.
Ve volném čase rád vyráží do přírody, kde si často rozdělá oheň a ugriluje kus masa – přesně tak, jak to má nejraději. Michal je také dlouholetým sběratelem nožů, které považuje za nenahraditelný nástroj každého šéfkuchaře.
Přijďte si užít výjimečný zážitek do naší restaurace – těšíme se na vaši návštěvu!