Degustační galavečeře Roman Paulus & přátelé
čtvrtek 18. 1. 2024 od 18:00Bistro Paulus, Olomouc
Předprodej byl ukončen
Někteří u něj začínali, některé zkušené pozval, aby mu kryli záda v době, kdy musel splňovat ta nejpřísnější kritéria. Něco ale mají společné. Potkali se v jeden čas na jednom místě pod vedením Romana Pauluse.
V kuchyni pražského hotelu Alcron v době, kdy restaurace šest let po sobě držela michelinskou hvězdu. Později se každý vydal svou cestou.
Například Pavel Býček šéfuje v oceňované pražské restauraci The Eatery, Lukáš Hlaváček zase v prestižní Terase U Zlaté studně, Petr Stoklásek je šéfkuchař Bistra Paulus. Nenechte si ujít tuto jedinečnou příležitost a ochutnejte menu, které sestavili výjimeční čeští kuchaři s mnoha zkušenostmi z Česka i zahraničí. Takto společně je hned tak nepotkáte.
O vinný doprovod k sedmichodové degustační večeři se postará rodinné vinařství Piálek & Jäger z Nového Šaldorfu na Znojemsku, které na svých tratích hospodaří v bio režimu a může se pyšnit titulem Vinařství roku 2020 v kategorii malých podniků.
18. 1. 2024
Pavel Býček
Vepřová huspenina, libeček, omáčka z kyselých okurek a křen
Sauvignon Sexenberg PS 2022
Jakub Černý
Lilek, brambory, sýr feta, bazalka, ketjap manis
Veltlínské zelené extra PS 2022
Petr Stoklásek
Foie gras, rozinky, kapary a perník
Hibernal PS 2023
Miroslav Hanzal
Treska pošírovaná v bylinkovém oleji, slávky, kaviár a salikornia
Ryzlink Rýnský VOC 2022
Lukáš Hlaváček
Perlička s lanýžovo-bramborovým krémem, divokou brokolicí, houbami a jus s nakládanou hrubozrnnou hořčicí
Grand Veltlín No. 10, 2019
Pavel Býček
Šlehaný pivní sýr, řapíkatý celer, zázvor a zelené jablko
Chardonnay Reserva PS 2021
Pavel Ohnesorg
Čokoládový mousse z Valrhony 64% s rakytníkem, slaným karamelem a sherry Pedro Ximénez
Pálava VH 2022
Naše bistro má dvě tváře. Každý všední den od časného rána do pozdního odpoledne si u nás dáte výbornou snídani, vyberete z nápaditého obědového menu Romana Pauluse, oceníte kvalitní kávu, snacky, sendviče a dezerty na schůzkách s obchodními partnery, kolegy či přáteli.
O večerech a víkendech nabízíme naše nevšední prostory pro firemní akce, soukromé večírky nebo rodinné oslavy. I my přispějeme svou troškou do mlýna. V následujících týdnech a měsících chystáme pod vedením majitele Romana Pauluse nebo šéfkuchaře Petra Stokláska třeba degustační večeře, školy vaření či zajímavé eventy spojené s uměním a zážitky.
Na akci bude pořizován fotografický záznam pro marketingové účely.
Škola vaření s Romanem Paulusem - Španělské menu - 13. května od 17:00, Bistro Paulus, Olomouc
Škola vaření s Romanem Paulusem - Španělské menu - 14. května od 17:00, Bistro Paulus, Olomouc
Škola grilování s Romanem Paulusem - 5. června od 17:00, Fort XX. Escot, Křelov-Břuchotín
Škola vaření s Romanem Paulusem - Itálie - 25. září od 17:00, Bistro Paulus, Olomouc
Škola vaření s Romanem Paulusem - Mexiko - 22. října od 17:00, Bistro Paulus, Olomouc
Škola vaření s Romanem Paulusem - Zvěřina a drůbež - 12. listopadu od 17:00, Bistro Paulus, Olomouc
Škola vaření s Romanem Paulusem - Vánoční menu - 3. prosince od 17:00, Bistro Paulus, Olomouc