Předprodej byl ukončen

Hůlová / Havrda / Vrba: Řevnice, ulice slepá
DIVADLO / Představení

Hůlová / Havrda / Vrba: Řevnice, ulice slepá

středa 18. září od 20:00
Divadlo 29, Pardubice

O akci

Audiovizuální dokumentární esej s fikčními prvky.

Skrývá se trojice přátel před bombardováním ruskou armádou nebo pracuje na grantem podpořeném uměleckém projektu, který téma ruského napadení Ukrajiny zpracovává? Jsme svědky strachu z probíhajícího konfliktu nebo strachu, že se trojici umělců nepodaří ztvárnit válku jako téma a dostát požadavkům, jež plynou z grantu, který na svůj projekt dostala? Toto vše je možné jen díky surreálnému prostoru, kde se stírá hranice mezi realitou a fikcí situovanému do zahrady městysu Řevnice u Prahy, kde se celá věc odehrává. Prostřednictvím paralelní existence obou světů – světa válečného konfliktu i světa, který toto téma zpracovává, si autoři kladou otázky týkající se problematičnosti umělecké reflexe válečného konfliktu, institucionální podpory umění, války jako takové i vlastních strachů, které lze promítnout v podstatě kamkoli.

Více informací

Pavel Havrda je vizuální umělec. Ve své umělecké tvorbě zkoumá vývoj a proces strukturování organických forem napříč jejich proměnami v čase a prostoru. Kromě realizací v galeriích se věnuje divadlu a hudbě.

Petra Hůlová patří mezi nejpřekládanější české autory, je držitelkou většiny prestižních literárních cen (Magnesia Litera, Kniha Roku LN, Cena Jiřího Ortena, Cena Josefa Škvoreckého).

Petr Vrba je jedním z předních českých hudebníků věnujících se hudební improvizaci a pravidelně v této oblasti spolupracující se zahraničními umělci jako interpret, vedoucí workshopů nebo organizátor koncertů.

Další akce pořadatele

LUFT (Mats Gustafsson & Erwan Keravec) • Korhan Futacı - 26. září od 20:00, Divadlo 29, Pardubice

Iva Bittová & Duo Jedlinský - Fischer - 6. října od 19:00, Divadlo 29, Pardubice

Sabiwa (TWN/D) • Liew Niyomkarn (THA/BE) • sorbitol drops - 20. září od 20:00, Divadlo 29, Pardubice

DVA - 24. října od 20:00, Divadlo 29, Pardubice

Limbo (CZ/SK/UA) - 16. října od 20:00, Divadlo 29, Pardubice

Sýček • B4 - 10. října od 20:00, Divadlo 29, Pardubice

Ještě nejsem, kým chci být - 30. října od 19:00, Divadlo 29, Pardubice