Marek Orko Vácha - UMĚNÍ ŽÍT
PŘEDNÁŠKA / SETKÁNÍ / MEETING / Komunita / Hnutí / Osobní rozvoj / Stand-up / Talk show / Zájmy / Hobby / Zdraví / Životní styl

Marek Orko Vácha - UMĚNÍ ŽÍT

neděle 13. října od 15:00
Zámek Křtiny, Křtiny

Koná se v rámci

Vstupenky
Cena 250
prodej do 12. října

O akci

Šance žít přichází jen jednou… Jaká je tedy odpovědnost člověka za jeho životní příběh? Co je v životě opravdu důležité? Jak naplnit čas, který nám byl dán? Je třeba s pokorou přijmout vlastní velikost, dojít k poznání, že symfonie, které nenapíšeme my, nevzniknou nikdy, obrazy, které nenamalujeme my, nebudou nikdy a dobré projekty, které nepřivedeme do existence my, nebudou nikdy. Kněz a bioetik Marek Orko Vácha vyzývá k tomu, abychom se nespokojili s málem, abychom „prosili o velké dary“ a naplnili nádoby našich životů vrchovatou měrou.

Akce se uskuteční ve Společenském sále Zámku Křtiny.

Vystupující

Marek Orko Vácha (CZ) – web / fb / insta / youtube

Více informací

Marek Orko Vácha (1966), řečený Orko, je římskokatolický kněz, přírodovědec, pedagog, spisovatel, skaut, farář ve farnosti Lechovice u Znojma a zároveň fkaplan akademické farnosti při kostele Nejsvětějšího Salvátora v Praze. Je přednostou Ústavu etiky na III. lékařské fakultě UK Praha. Vystudoval obor molekulární biologie a genetika na Přírodovědecké fakultě MU Brno a teologii pak v Olomouci a Bruselu. Účastnil se dvou výprav na Antarktidu (1997 a 2000). Šest měsíců žil v trapistickém klášteře ve Francii (2002). Publikuje v řadě odborných i populárních periodik, zabývá se problematikou etiky v biologii, genetice, klinické medicíně, ale i obecným tématům morálky. Je autorem více než dvaceti knih, mezi nimi s názvem Nevyžádané rady mládeži (2017), která vzbudila velký ohlas. V listopadu 2018 vyšel další titul z jeho autorství, s názvem Radost z Boha a mezi další tituly patří Láska tvoří krásu a posledním je knižní rozhovor Když za nás Bůh netahá kaštany z ohně. Je zván na akce různého typu, kde přednáší na rozličná témata. Rád chodí po planetě Zemi, protože je krásná. Z živočichů jej fascinují motýli, pro jejich krásně namixované barvy.

Koná se v rámci

Marek Orko Vácha

Marek Orko Vácha - CHUŤ ŽÍT - 24. listopadu od 15:00, Zámek Křtiny, Křtiny

Marek Orko Vácha & Zbigniew Czendlik - LÁSKA TVOŘÍ KRÁSU - 22.1.2025 od 17:00, Zámek Křtiny, Křtiny