Marek Orko Vácha - CHUŤ ŽÍT
PŘEDNÁŠKA / SETKÁNÍ / MEETING / Komunita / Hnutí / Osobní rozvoj / Stand-up / Talk show / Vzdělávání / Zájmy / Hobby / Zdraví / Životní styl

Marek Orko Vácha - CHUŤ ŽÍT

neděle 24. listopadu od 15:00
Zámek Křtiny, Křtiny

Koná se v rámci

Vstupenky
Cena 250
prodej do 23. listopadu

O akci

Anotace přednášky “Chuť žít” na motivy jeho knihy „Nevyžádané rady mládeži".

O tom, že je třeba s pokorou přijmout vlastní velikost. A o poznání, že symfonie, které nenapíšete vy, nevzniknou nikdy, obrazy, které nenamalujete vy, nebudou nikdy a dobré projekty, které nepřivedete do existence vy, nebudou nikdy, říká o své knize i plánované přednášce autor.

Akce se uskuteční ve Společenském sále Zámku Křtiny.

Vystupující

Marek Orko Vácha (CZ) – web / fb / insta / youtube

Více informací

Marek Orko Vácha (1966), řečený Orko, je římskokatolický kněz, přírodovědec, pedagog, spisovatel, skaut, farář ve farnosti Lechovice u Znojma a zároveň fkaplan akademické farnosti při kostele Nejsvětějšího Salvátora v Praze. Je přednostou Ústavu etiky na III. lékařské fakultě UK Praha. Vystudoval obor molekulární biologie a genetika na Přírodovědecké fakultě MU Brno a teologii pak v Olomouci a Bruselu. Účastnil se dvou výprav na Antarktidu (1997 a 2000). Šest měsíců žil v trapistickém klášteře ve Francii (2002). Publikuje v řadě odborných i populárních periodik, zabývá se problematikou etiky v biologii, genetice, klinické medicíně, ale i obecným tématům morálky. Je autorem více než dvaceti knih, mezi nimi s názvem Nevyžádané rady mládeži (2017), která vzbudila velký ohlas. V listopadu 2018 vyšel další titul z jeho autorství, s názvem Radost z Bohazi další tituly patří Láska tvoří krásu a posledním je knižní rozhovor Když za nás Bůh netahá kaštany z ohně. Je zván na akce různého typu, kde přednáší na rozličná témata. Rád chodí po planetě Zemi, protože je krásná. Z živočichů jej fascinují motýli, pro jejich krásně namixované barvy.

Koná se v rámci

Marek Orko Vácha

Marek Orko Vácha - UMĚNÍ ŽÍT - 13. října od 15:00, Zámek Křtiny, Křtiny

Marek Orko Vácha & Zbigniew Czendlik - LÁSKA TVOŘÍ KRÁSU - 22.1.2025 od 17:00, Zámek Křtiny, Křtiny